Psiloflora

Wat is Psiloflora

Psiloflora is een combinatie van magic mushrooms of truffles met passiebloem die ik gebruik. Dit in tegenstelling tot Ayahuasca(wat verboden is in Nederland) en Psilohausca, wat nu het gebruikte alternatief door menig aanbieder is.

Bij zowel Ayahausca als Psilohuasca wordt de sterke mao remmer banisteriopis caapi gebruikt. Deze zorgen ervoor dat de afbraak van oa dopamine, DMT, psilocybine, tyramine en meerdere monoaminen worden voorkomen.

Psilocybine houdende truffles hebben dit niet nodig en werkt ook zonder de mao remmers, maar voeg je dat toch toe dan zullen meer psychedelische stoffen de afbraak door de maag overleven en je brein bereiken.

Banisteriopis caapi is een heftige MAO remmer die ook de de tyramine afbraak remt. Als de tyramine concentratie te hoog wordt kan dat een gevaar worden. Daarom wordt er oa aangeraden om een dieet te volgen wat verhoging voorkomt van tyramine.

Passiebloem

Passiebloem als MAO remmer is een lichtere vorm en zal de truffles of magic mushrooms wel versterken en verlengen maar met minder risico`s. Dit wordt pasiflora genoemd. Toch raad ik een aangepast dieet aan om de kans op complicaties verwaarloosbaar klein te maken.

In mijn ogen is dit de fijnste combinatie omdat de voordelen net zo zijn als wanneer er een zwaardere MAO remmer wordt toegevoegd. De passiebloem(passiflora incarnata) heeft dus een mildere uitwerking waardoor de risico`s lager zijn. ( belangrijk is wel de voorschriften mbt tot een sessie serieus te nemen).

De Passiebloem wordt op zichzelfstaand ook voorgeschreven bij flink wat aandoeningen/klachten zoals: adhd, pms, nervositeit, bronchitis, infecties, spierkrampen, huidaandoeningen, hysterie, problemen in de menopauze etc.

De voordelen van Psiloflora;

 • Heldere trip
 • Meer visuele trip
 • Rustgevende werking
 • Lange en diepe trip
 • Verminderen van angst, burn out en depressie
 • Zelfontwikkeling

  Tijdens de ceremonie zal er muziek aanwezig zijn afwisselend met momenten van stilte. Deze ceremonie is qua setting vergelijkbaar met een Ayahuasca ceremonie: de eerste uren zittend of liggend op je matras zoveel mogelijk in stilte en zal de reis naar binnen gekeerd zijn. Later zal de ceremonie bestaan uit meer interactie en de mogelijkheid tot vrije expressie mocht dat van toepassing zijn. 

  Psilocybine  brengt je in contact met je ware zelf, en laat je zien waar je op het moment mee bezig bent,Vanuit het verleden het heden en de toekomst. Het brengt je in contact met Moeder Aarde, het brengt je meer in contact met de natuur en de natuur in jezelf. Ook kun je heel sterk verbonden voelen met ‘het goddelijke’, andere dimensies waarnemen en soms ook andere wezens.
  De diepe inzichten op zielsniveau zorgen vaak voor een blijvende verandering en je zal de wereld op een andere manier gaan waarnemen.

  Een psilocybine reis behoorlijk confronterend zijn, daarom zal ik er altijd in de ruimte zijn om je op liefdevolle manier te ondersteunen waar nodig is.