Zo verloopt een Kambo-sessie

De sessie vindt plaats op locatie in Rotterdam waarbij je de keuze hebt tussen een privé-sessie of een sessie met meerdere deelnemers (maximaal drie).

De behandeling begint met het vrijmaken van de opperhuid door een zogenaamde ‘gate’ te maken. Dit doe ik door een brandgaatje te maken met de punt van een gloeiend stokje. Deze gates geven de Kambo toegang tot het lymfesysteem om vervolgens daar hun werk te doen. Het branden van de gates kan wat pijnlijk zijn. Traditioneel worden de gates bij vrouwen op de rechterenkel of het onderbeen geplaatst en bij mannen op de linker bovenarm. De plekken bepalen we in overleg. De hoeveelheid gates bij een basisbehandeling is bij vrouwen drie gates en bij mannen vijf gates voor een eerste behandeling en loopt eventueel op in de volgende sessies, maar ook dit is in overleg en op basis van intuïtie.

De effecten van Kambo op je lichaam zijn kortdurend (zo’n 10 tot 30 minuten) en kunnen best hevig zijn. Wanneer de Kambo is aangebracht zul je het al snel koortsig warm krijgen, je voelt je hart sneller kloppen en je krijgt een drukkend gevoel in je hoofd. De Kambo scant als het ware je lichaam. Je kunt misselijk worden, gaan braken, zweten en je temperatuur kan stijgen. Ook kan het zijn dat je dringend naar het toilet moet. Je gezicht kan opzwellen (dikke lippen, oorlellen, dikke ogen). Ook kunnen er emoties loskomen.

Tijdens de sessie ben ik je begeleider en reinig ik je persoonlijke omgeving met salie en verfrissende aura-geuren, zodat jij je puur en alleen kunt overgeven aan jouw ervaring. Dit gebeurt zonder oordeel en in een veilige ruimte.

Het hele proces vanaf het aanbrengen van de Kambo tot en met het bijkomen duurt ongeveer anderhalf uur. Na de sessie behandel ik de gates en vertel ik je hoe je deze kunt verzorgen. Het kan zijn dat je je na de ceremonie energiek voelt of juist moe, dat is voor iedereen verschillend. We sluiten de sessie af met een voedzame maaltijd en wanneer jij je weer helemaal goed voelt om naar huis te gaan sluiten we af.