Cacao Ceremonie

Al duizenden jaren bestaan cacoaceremonies. De oorsprong is terug te herleiden vanuit Azteekse en Maya tradities in Midden- en Zuid Amerika. De inheemse bevolking van het Amazone gebied intergreerden cacao in hun levenswijze voor spirituele, medicinale, en inzichtelijke doeleinden.  Cacao bonen zijn vruchten van de Theobroma cacao boom. Theo betekent God en broma betekent voedsel. `voedsel van de goden`. 

Pure cacao is anders dan de chocolade cacao die je koopt in de winkel, deze is vaak samengesteld met melk, suiker. De cacao voor ceremoniele doeleinden bevat dit niet. De smaak is intenser puurder en bitter. ik voeg hierbij verschillende specerijen toe voor nog meer ondersteuning.

 

Pure cacao is een HARTOPENER het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezen en de kern van je hart. Zelfliefde wordt gecultiveert en bewustwoording wordt vergroot. Cacao is zacht maar toch een krachtig medicijn wat je de mogelijkheid geeft om op verschillende niveaus te helen. Dit prachtige medicijn brengt je terug naar de staat van voelen en observeren, waar emoties los kunnen komen en verzacht kunnen worden zodat onze natuurlijke energie weer kan stromen zoals dat bedoelt is. Cacao geeft duidelijkheid en helpt bij inzichtelijk krijgen van vraagstukken in je leven. Is rijk aan anti-oxindanten, mineralen en vitamines. Lever en nieren worden ontgiftigt, het gelukshormoon wordt versterkt waardoor stress reduceert.  Cacao is volkomen veilig en geeft geen hallucinogene werking. Wel kun je cacao omschrijven als psychoactief waardoor focus, creativiteit en je stemming verbetert. 

Ook voor moeders rond hun zwangerschap of erna wordt cacao gebruikt, het geeft weer kracht en positieve energie. De natuurlijke antidepressieve werking kan helpen tegen postnatale depressieve symptonen. Ik raad wel een lagere dosis cacao aan. Went je altijd wel even tot je arts voor specifieke vragen in uw situatie.

De cacao die ik gebruik kom uit nicaragua, is een mix van criollo en trinitario. 100% puur en zonder suiker. Kort geroosterd om de gezonde bestandsdelen te behouden.

Contra-indicaties zijn Hartproblemen, het gebruiken van SSRI- MEDICATIES EN HOGE BLOEDDRUK. NIET COMMBINEREN MET ALCOHOL OF ANDERE STIMULERENDE MIDDELEN.

Ik raad altijd een paar dagen van te voren een aangepast dieet aan. Bij je aanmelding en een telefonisch contact dat we vooraf zullen hebben zal ik je daar meer over informeren.

De Ceremonies zijn intiem in kleine groepen van max 4 mensen. Een ceremonie kan tussen de 3 a 5 uur duren. Na je reis staat er fruit klaar en een heerlijke zelfgemaakte vegetarische soep met brood. Ook zijn er solo ceremonies mogelijk. Dit doe ik gedurende de gehele week op aanvraag. 

De prijs voor een Cacao ceremonie is 90 euro pp. inclusief een inleidende ademsessie en evt. zachte yoga poses.